reageren op aanbestedingen

Op de homepage van de applicatie onderaan zie je de meest recente aanbestedingen. 

Klik op de blauwe balk 'aanbestedingen' om de gehele lijst aanbestedingen / offerte-aanvragen te tonen.

Daar waar groen pijltje staat, hebben minder dan 4 andere gebruikers van onze applicatie de contactgegevens van de aanvrager geraadpleegd. Je kan verder sorteren door op 'regio' - 'start' (=gewenste startdatum) - etc. te klikken. De aanvraag kan geplaatst zijn door een gww bedrijf (gww), bedrijf of organisatie/overheid (bedrijf) of particulier.

Om de detailinformatie van een offerte-aanvraag / aanbesteding te tonen, klik je op de lijn van de omschrijving.

Daar verschijnt de detailpagina van deze aanbesteding. De aanvrager, omschrijving en locatie, en welke werkzaamheden en andere items die zijn inbegrepen in deze aanvraag.

De contactgegevens (telefoonnummer , email) verschijnen: (*) wanneer je klikt op "Neem direct contact op..."  dan opent een scherm met deze gegevens. Je kan dan ook opteren om via het invulformuliertje te werken, voor uw tekst in, en het "versturen" knopje zal oplichten. Jouw bericht zal dan in de mailbox van de opdrachtgever belanden - of  (*) klik op het 'printer' icoon rechts bovenaan, waarbij deze gegevens op de afgedrukte pagina zullen staan.

Zelf een aanbesteding / offerte-aanvraag plaatsen doe je via: 

Plaats vraag (lichtblauw bovenaan) >> Plaats aanbesteding

reageren op aanbestedingen

homepage applicatie

Na het inloggen verschijnt de homepage van de Infra App. Deze geeft overzicht van de situatie van het moment aan. De pagina ververst elke minuut. Rechts kan je een help tabje vinden. Klik je hierop dan verschijnt de helpfunctie met woord en uitleg, zoals op iedere andere pagina doorheen de applicatie.

Uitleg homepage applicatie

een vraag plaatsen

een vraag plaatsen in de applicatie: je hebt betongranulaat 0/40 of een rupsgraafmachine incl. machinist nodig. Win tijd en werk efficiënter door direct op kantoor of de werf jouw vraag te plaatsen. Met één klik worden vele nutteloze telefoontjes worden uitgespaard.

Uitleg een vraag plaatsen

aanbesteding - offerte-aanvraag plaatsen

Een gecombineerde offerte aanvraag of aanbesteding plaatsen: je selecteert de werkzaamheden, producten, machines ... welke in jouw project begrepen zijn, en applicatie levert met één actie de aanbesteding (aanvraag) af bij de juiste bedrijven.

Uitleg aanbesteding / offerte-aanvraag plaatsen

aanbod plaatsen

Jouw aanbod bestaat uit je leveringsprogramma (werkzaamheden, machines, grondstoffen, tijdelijk personeel, etc.) en specifiek aanbod welk je bijvoorbeeld (weldra) beschikbaar hebt op een werf of op de eigen stockageplaats. Hoe plaats je dit in de applicatie? En wanneer is het ter beschikking ?

Uitleg aanbod plaatsen

detailpagina aanbod parameters invullen

Wanneer je een nieuw aanbod aanmaakt, verschijnt de detailpagina na jouw keuze (machines - transport & vrachtruimte - grondstoffen & producten - hulpmiddelen - personeel - werkzaamheden). Vul deze met alle parameters zo volledig mogelijk in. We denken aan specificaties, plaats en werkregio, etc.

detailpagina aanbod parameters invullen

beschikbaar stellen van aanbod

Beschikbaar stellen van aanbod (Witte status <> Groene status). Heb je een bepaalde machine of vrachtwagen met of zonder bediener vrij één van de komende werkdagen, of start je weldra een werf waar je teelaarde of andere grondstof gaat uitgraven, stel jouw aanbod dan 'beschikbaar' (groene status).

Uitleg beschikbaar stellen van aanbod

aanbod beschikbaar stellen met QR code

Ben je klaar met jouw opdracht, en wil je de machine dadelijk beschikbaar stellen (groene status), scan de QR-code en klikt op aanbieden in de Infra App. Het systeem ziet waar de machine op dat moment in België of Nederland staat en biedt deze dan ook dadelijk aan in dat werkgebied.

Uitleg aanbod beschikbaar stellen met QR code

werkregio instellen

Bij zoeken in alle aanbod zal je aanbod alleen getoond worden in de regio waarop gezocht wordt indien deze tot je werkregio behoort. Belangrijk dus om jouw werkregio's juist in te stellen. Je kan meerdere werkregio's aanmaken, als je aan activiteit / machine een grotere werkregio wenst toe te wijzen.

Uitleg werkregio instellen

zoeken in aanbod

Wie heeft er wat en waar ter beschikking? Naast het plaatsen van een vraag, kan je binnen de applicatie ook gericht zoeken in het aanbod van de andere bedrijven. Je selecteert de categorie, en met de zoekspecificaties kan je het resultaat verder filteren. Groen gemarkeerd aanbod is dadelijk beschikbaar.

Uitleg zoeken in aanbod

zoeken in vraag

Wanneer iemand een vraag plaatst in de applicatie worden deze gemaild naar de collega bedrijven voor wie de aanvraag van toepassing is. Je kan deze vragen ook raadplegen in de applicatie bij 'zoeken in vraag'. Na selectie van een item, krijg je de lijst indien er aanvragen voor dat item open staan.

Uitleg zoeken in vraag

vrachtruimte aanbieden of vragen

Je moet een rupskraan van Antwerpen naar Rotterdam brengen. De kraan blijft 3 weken staan dus de dieplader gaat leeg terug. Je wilt graag een vracht van een ander vervoeren in de richting van jouw eindbestemming. Als is het maar van Terneuzen tot Sint-Niklaas. Met vrachtruimte in de applicatie maak je dit kenbaar.

Uitleg vrachtruimte aanbieden of vragen

bedrijven opzoeken

Via de zoekfunctie 'zoek bedrijf' in de Infra App, heb je toegang tot een volledige bedrijvendatabase actief in onze branche. Eerst worden de 'leden' getoond, daarna de 'niet-leden' met bedrijfsnaam, adres en telefoonnummer.

Uitleg bedrijven opzoeken

groepen

Maak eigen netwerk binnen de applicatie met 'groepen'. Bij het plaatsen van vraag of aanbod kan je aangeven of je een groep wilt gebruiken. De vraag of aanbod is vervolgens wel of niet zichtbaar voor de groep. Er zijn 2 groepen, te weten: Concurrenten en Collega's (bedrijven waarmee je bij voorkeur samenwerkt).

Uitleg groepen

homepage bedrijfspresentatie instellen

Bedrijven aangesloten op de Infra App krijgen ook een volledige bedrijfspresentatie. Als je beheerder bent kan je deze zelf instellen en wijzigen. Hoe werkt dit?

Uitleg homepage bedrijfspresentatie instellen

gebruikers applicatie instellen

Hier kan je voor jouw bedrijfsaccount de gebruikers raadplegen en instellen, hun gebruikersrechten aanmaken en hoe zij notificaties ontvangen van de vragen en aanbestedingen. Het paswoord ontvang je bij de aansluiting, maar kan je steeds aanpassen of resetten op basis van het emailadres.

Gebruikers applicatie instellen

certificaten uploaden

In de applicatie bestaat ook de mogelijkheid om aan te geven over welke certificaten jouw bedrijf beschikt en deze op te laden. Deze certificaten worden dan getoond op jouw bedrijfspresentatie.

Uitleg certificaten uploaden

externe reacties raadplegen

Externe reacties zijn reacties van leden of (niet) leden -- specifiek aan jou gericht -- op jouw bedrijfsprofiel of een aanbod, die verstuurd zijn via invulformulier op de websites (wegenbouw.be/ entreeding.com ), jouw bedrijfspresentatie (niet-leden gedeelte) en via invulformulier in de applicatie.

Uitleg externe reacties raadplegen

statistieken raadplegen

Om de respons van ons platform te bekijken, hebben wij ook statistieken in de applicatie ingebouwd. Je hebt stats per item, van jouw bedrijfspresentatie, van belacties en meer ...

Statistieken raadplegen

eigen website met website+ systeem

Dadelijk jouw eigen website met de Infra App, het is ook mogelijk. We koppelen ons website+ systeem in de app met jouw domeinnaam, en je website is online. Maak je een aanbod aan in de app, dan wordt het dadelijk ook gepubliceerd op jouw eigen website. Tijdsbesparing en geen dubbel werk.

Uitleg eigen website met website+ systeem

verkoop machines en doorplaatsen op andere platformen

Te koop aanbieden van machines en materieel, en tegelijk doorplaatsen op andere platformen is nu ook mogelijk. Er werden koppelingen vanuit de applicatie hiervoor gelegd. Bij sommige is de doorplaatsing gratis, bij andere is dit betalend en kan je hiervoor saldo opladen in de applicatie.

Uitleg verkoop machines en doorplaatsen op andere platformen

aandachtspunten Infra App

Hierna nog enkele belangrijke aandachtspunten m.b.t. het gebruik van de Infra App, en jouw wegenbouw.be account.

Aandachtspunten Infra App
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x